2016

Sæson 9 - 2016__________________________________________________________________________________________ 


Påske-remis

28 marts 2016 - Valby Idrætspark kl. 11.10 - Los Gigantos vs. Spielmachers

 

I en nervepirrende sæsondebut bød første Los Gigantos-opgør i B-1 på både Spielmachers, solskin, straffespark, sprogvanskeligheder og selvmål.

Spillere: Nielsen, Phar, Arnt, Jeppe, Søren, Bølle, Mücke, Lamme-rasser, Sponne og D.

Påskedag falder som bekendt altid første søndag efter første fuldmåne efter forårsjævndøgn. 2. påskedag er, logisk nok, dagen efter. Så hvad bedre at bruge sådan en højhellig mandag på end en god omgang fodbold? 

Det var i hvert fald en flok friske og veloplagte giganter der mødte op på en særdeles solbeskinnet Valby Idrætspark mandag morgen klokken 10:10 - Bortset fra Phar og Arnt der kom trissende alt for sent med cykeltaskerne fyldt op med dårlige undskyldninger. 

 

Ingen nye trøjer

Giganterne så naturligvis frem til at skulle spille sæsonåbningen i de nye trøjer, men endnu engang viste El Presidente at man aldrig skal stole på en journalist. Og det var ALDRIG.

Det gik nemlig hverken værre eller bedre end, at giganterne kunne ”erfare” at bestillingen af spilletrøjer var gået galt. Et rygte går på, at det skyldes El Presidentes konsistente insisteren på, at trøjerne kun måtte fremstilles af det fineste og mest økologiske hør fra Mozambique. Ingen kilder kan dog bekræfte dette, hvilket i parentes bemærket naturligvis ikke stoppede diverse journalister i at udbasunere det som den skinbarlige sandhed alligevel. Heriblandt El Presidente. 

Giganterne måtte derfor trække i de gamle trøjer der i dagens anledning var særdeles ildelugtende. 

 

Opvarmning fra helvede

Opvarmningen kan bedst kategoriseres som klassik Los-G: Der bliver trillet lidt boldt og sparket lidt på kassen før Phar besluttede sig for at køre Iron-man opvarmning de sidste fem minutter før kampstart. 

Denne mærkelige prioritering betød, at giganterne stillede til kampstart med kramper og drivvåde kamptrøjer. Start-7’eren bestod af Jeppe på kassen, Søren og Nielsen i forsvaret samt Mücke, Arnt, Lamme-Rasser og Phar i en form for kamikaze-kaos angrebs/midtbaneformation.

 

1.halvleg

Alligevel blev 1. halvleg en bragende succes rent spillemæssigt. Los G sad på store dele af spillet og defensiven lukkede totalt af – Særligt da kampens spiller blev skiftet ind. 

Det lykkedes da også for Phar at løbe i dybden på en lang bold fra Keeper-Jeppe, smukt bruge den lille tykke krop til at skærme Spielmachers’ forsvarsgeneral og iskoldt placere bolden bag en forsvarsløs keeper.

Desværre endte 1. halvleg særdeles negativt for giganterne. Søren får efter et flot tilbageløb kæmpet sig ind foran en Spielmachers-angriber og får bugseret bolden væk. Desværre mindede angriberen mest om en tumling og vælter derfor i Sørens ben. Dommeren fløjter, til alles store overraskelse, for straffespark men er ikke i stand til at forklare hvorfor. Primært fordi hans danskkundskaber befandt sig på et meget meget lille sted. 

Spielmachers trækker på bedste Jose Luis Chilavert-stil deres keeper med frem til at sparke. Han placerer den hårdt og fladt ved højre stolpe og Jeppe er chanceløs. 

1-1ved pausen og giganterne er nedslåede.

 

2.halvleg

Anden halvleg starter fint for giganterne. Der er ikke spillet vanvittigt mange minutter før en tilbagelægning fra en Spielmacher-spiller løber under foden på den yderst målfarlige målmand og triller over stregen. Flot selvmål og 2-1 til giganterne. 

Stemningen løftede sig på holdet, offensiven sprudlede og defensiven stod solidt. Ikke én eneste chance blev givet væk i disse minutter. 

Desværre ville Mücke det anderledes. Da de nye flotte Kobra-støvler ikke ville score i modstanderens felt tænkte Mücke: ”Så er der kun selvmål tilbage” hvorefter han vælger at snitte en Spielmacher-afslutning forbi en sprællende Jeppe Højlyng på kassen. 2-2 og giganterne begyndte at hænge med snuden, skændes internt og være dårlige i kommunikationen. 

Den dårlige stemning satte sig lynhurtigt i spillet hvorfor giganterne kommer bagud på et velspillet Spielmacher-angreb. 3-2 og det ser dårligt ud. 

Giganterne er presset tilbage på banen og kun gode clearinger og lidt hjælp fra træværket holder de rødklædte inde i kampen. Heldigvis ville Phar det anderledes og får fra en spids vinkel bolden listet forbi modstandernes keeper til 3-3. 

Flere store chance opstår i løbet af de sidste minutter i begge ender. Særligt en 3 mod 1-situation til giganterne ser farlig ud. Sponne vælger dog at chippe bolden lige så forsigtigt op i hænderne på Spielmacher-keeperen i stedet for at sparke den i kassen – Hvorfor han valgte dette er der stadig ingen der kan svare på i dag.

Alt i alt: Et fint resultat hvor Los Gigantos holder stimen med ikke at tabe i første kamp, på trods af et forket dømt straffespark og et uheldigt selvmål. 

 

D

__________________________________________________________________________________________

 

En dårlig debut for de nye spillertrøjer

  1. april 2016 kl. 18.25 – Valby idrætspark - Los Gigantos vs. Cph. Celtic 1.

 

Giganternes anden kamp i sæsonen 16/17, var på en grå kedelig tirsdag. Dog var der især en ting der lyste op på denne grå dag, nemlig de nye spillertrøjer.

D måtte desværre melde afbud til kampen, og det var en stor svækkelse for giganterne, at kampens spiller fra sidste kamp ikke kunne deltage. Derfor måtte vi nøjes med 9 mand til kamp: Dyrnæs, Søren, Niller, Rasser, Niko, Niclas, Mücke, Bølle og undertegnet.

Giganterne skulle møde Celtics, og der var derfor lagt op til en rigtig skotsk herrefight i regnen, der netop begyndte da dommeren fløjtede kampen i gang.

Skotterne startede med at sætte sig på spillet de første 10 minutter, hvor giganterne var lidt mere afventede og satsede på kontraspillet. Giganterne fik sendt flere afslutninger mod mål, dog sad de alle inden for målmandens rækkevidde. Skotterne begyndte at blive lidt småtrætte og overlod mere af spillet til giganterne. Dog drillede den våde bane giganterne, der flere gange havde svært ved at tømme bolden. 

Der blev fløjtet til halvleg med stillingen 0-0.

Anden halvleg mindede meget om første halvleg, hvor giganterne sad på spillet og skotterne virkede trætte og ikke særlig farlige. Giganterne forventede derfor mål i anden halvleg. Men desværre gik det ikke sådan. Efter et dumt boldtab på midtbanen, så havde forsvaret ingen chance for at forhindre den ene skotte prikke bolden forbi dyrnæs i målet. 0-1 til skotterne. Giganterne pressede hårdt på men bolden gad fandme ikke i mål.

Dommeren fløjtede kampen af til stor skuffelse fra giganterne. Det havde været en kamp hvor det sidste manglede hele kampen igennem.

Dog kan vi være stolte og glade over, at vi nu er det flotteste fodbold hold i hele DAI, efter vores nye spillertrøjer ☺ 

 

Frode

__________________________________________________________________________________________

 

Hvad Phader gør, det er altid det rigtige!!!

Kløvermarken – Klub Hygge vs. Los Gigantos


”Jeg blev forpustet af at cykle ned ad bakke i dag…. Den er grov. Jeg tænkte selv ”hvad fuck sker der? ”

-Citat: Lamme Rasser efter Budapest

 

Efter en meget grov tur til Østeuropas paradis – Budapest, var det endnu engang tid til, at trække i de nye lækre spillerdragter og drage ud på grønsværen og gøre det vi er bedst til, nemlig at have det sjovt mens vi spiller fodbold. Traditionen tro, var Kløvermarken igen igen udsat for orkan lignende tilstande, hvilket altid kommer som en overraskelse, selvom vi giganter efterhånden er vant til det. Det var en noget ramt flok knægte, som troppede op i Kløvermarkens prætentiøse omklædningslokaliteter. Heriblandt var Expensiveness, Phars (tøjstils) efterfølger, Double D (Debat D), El Presidente, Lamme, Frode, Jøden, Arnt, Mückedinho (Dinho) og Phar.

Kampens dommer var en gammel kending som ikke bare er på fornavne med de fleste giganter, men som kører kælenavnene. ”Ka ka kan dommeren Thomses navn? Hvorfor fanden kan han det? ” – Citat Muddermissen. Denne dommer er en person, som kunne blive præsident, eftersom han utvivlsomt har White House Potential, hvilket han understreger gang på gang, gennem hans dommerkendelser, som man 95% af gangene ikke kan sætte en finger på.

Kampen bliver fløjtet i gang på en noget ujævn græsplæne, som nok mest af alt minder om Svaneke bakker og allerede for første fløjt tager giganterne teten og anlægger hurtigt et skydetelt foran Klub Hygges mål. Efter nogen tid med klassisk Los G bombadement foran modstanderens mål, beslutter Dinho at tage sagen i egen hånd. Efter, en liiiiidt for lang og hurtig bold fra Frode, får Dinho, i bedste Usain Bolt stil, løbet bolden op, lige inden sidelinjen. En Klub Hygge spiller der halter efter Dinho, men fanger Dinho i det han stopper bolden. Her er der ikke mange muligheder, at slippe ud af det pres som Klub Hygge spilleren udsætter Dinho for, men Dinho reagerer hurtigt og har et mindset, som tænker klart i pressede situationer (ligesom H’et). Med elegance, teknisk snilde og atletisk finesse, at hive ”træk skudfinten” op af hatten. Klub Hygge spilleren er FULDSTÆNDIG rundt på gulvet og ender med at vælte i den euforiserede trance Dinho har bragt ham i. Dinho er en spiller med et overblik, som kun falke kan konkurrere med, han finder derfor en nøgen Phader som lå og fiskede foran Klub Hygges keeper. Han tæmmer lidt og elefant bolden, kigger mod det lange hjørne, men vælger at sparke den kort, for en vinkel ingen havde troet den kunne sparkes ind fra.

Hele seance med Dinhos uforglemmelige dribletur, sender tankerne tilbage til Ronaldinho i hans storhedstid. Giganternes tanker er, derfor desværre ikke på banen, men i drømmeland med driblinger og husmandsfinter, som kan gøre selv den tørreste pige våd. Dette skaber lidt for meget plads til Klub Hygge som får udlignet til 1-1.

Denne udligning vækker giganterne op til dåd. Phar får bolden i venstre side lidt over midten. Han tager et træk ind i banen mellem to mand, han skruer lidt på speeden og trækker fra dem. I modsatte side har Jøden sendt sig selv afsted som en raket og er i det man ville kalde en ”score klar position”. Publikum på sidelinjen råber, at Phar skal spille den nøgne Jøde i den score klar position, men her vælger Phar, at følge vores alle sammens H.C. Andensens eventyr – ”Hvad Phader gøre, det er altid det rigtige”. Han hamrer til bolden og sender nådestødet afsted. Bolden flyver febrilsk igennem luften, med retning direkte mod en forsvarsløs målmand og knækker til sidst op i hjørnet og stadion går amok (vent til i høre kameramandens begejstring – Priceless). Der bliver fløjtet til halvleg og giganterne kan gå til pause med en velfortjent føring. 

Giganterne fortsætter, hvor de slap, men bolden vil bare ikke ind i kassen. Klub Hygge får et frispark uden for feltet og får på heldig vis bolden listet ind over stregen. Kampen bølger efterfølgende lidt frem og tilbage, indtil Phar får spillet Arnt nøgen foran modstanderens felt. I stedet for at smaske bolden ind i netmaskerne, laver han den klassiske skudfinte, som fuldstændigt tørre røven på modspilleren. Han ser ingen anden udvej end, at tage benet på Arnt – Frispark.

Arnt og Lamme stiller sig klar til at sparke, for at forvirre Klub Hygges keeper. Muren bliver sat og mulighederne for at kunne sparke bolden direkte ind er næsten ikke eksisterende. Men for en mand, bedre kendte som dåseåbneren, er dette en snild sag – som at klø sig selv i nakken, hvis man spørger ham selv. En mand som besidder den evne, at trænge ind, hvor selv vand ikke kan trænge igennem, finder sådan en frisparks situation som det rene barnemad. Han går til bolden fuld af selvtillid og sparker bolden direkte igennem muren, hvor keeperen må se hjælpeløs til, mens bolden passere forbi ham. Stillingen er nu 3-2 og der er sølle tre minutter tilbage. Den kan ikke gå galt nu, er de tanker som florerer i giganternes tanker. Desværre gik det ikke efter planen. Lamme som har tonset igennem hele kampen og løbet solen sort, er noget til det punkt, hvor ilt til Lammes hjerne, er ligesom vand i Sahara (Se citat i starten). Han dribler bolden op af banen, men da han passerer midten løber Lammes ilttank tør for ilt. Dette resultere i en hjerneblødning af dimensioner. Med 30 sekunder igen sender Lamme, en adresseløs bold ind til en modstander som banker den op til Klub Hygges temperamentsfulde angriber, som får for meget plads og sender bolden ind til slutresultatet 3-3.

En ærgerlig afslutning på en rigtig mandfolkeindsats hele vejen rundt, taget forårsturens efterdønninger i betragtning.

 

Video højdepunkter fra kampen

En stolt Phader

__________________________________________________________________________________________

 

Den med sneen og Strassmann

23 april 2016, kl. 11.30 - Valby Idrætspark - Los Gigantos - Lokomotiv Ordrup

 

”Det sner!” Udbrød Rasser pludselig. De fremmødte Giganter kiggede skrækslagne op fra deres støvler, og man kunne med det samme se frygten i deres øjne. Med ét blev en flok halvvoksne mænd reduceret til et lilleputhold fra Greve, der nu mest af alt havde lyst til at ligge hjemme i varmen med en varm Cocio og en parisertoast. Men virkeligheden var en anden denne skæbnesvangre lørdag.

Endnu en gang havde 10 spillere fra Los Gigantos trodset det hårde aprilvejr og mødt op til foreningslivet i Valby. Skønt der ikke var meget gigantisk over spillerne i omklædningsrummet, med udsigten til at skulle tilbringe den næste time i bidende sne, regn –og stormvejr,  bevægede de sig dog alligevel uden for, og troppede op på den sagnomspundne Bane 42.

Utroligt nok var modstanderholdet, samt dommeren også mødt op til kampen, og der var derfor ingen vej uden om – kampen skulle afvikles (!)

Fløjten lyder og bolden triller. Den bidende kulde får automatisk Los G. til at løbe mere for hinanden, simpelthen for at få varmen. Trods den gode bevægelse og kommunikation inde på banen, falder den første store chance til modstanderne. Deres tankcenterforward, Bjørnen, modtager bolden med ryggen mod mål. De store bjørnepoter er listige og hurtige, og han får vendt på en tallerken og hamrer bolden i sidenettet. En lille advarsel til Giganterne om, at Bjørnen skider i skoven, og altså godt kan spille fodbold. Men i stedet for at spille død over for Bjørnen, som jo er det klogeste man kan gøre, vælger Niko at gå til modangreb. Et frispark uden for feltet bliver sparket hoardt og fladt ind i feltet. Rasser vælger at fiksere målmanden med en ’hop-over-bolden-og-prøv-at-ramme-den-med-hælen-uden-at-ramme-den-finte’, hvorefter bolden triller videre til Niko i bagrummet, som resolut sætter den ind bag keeperen. Flot flot flot! Dog gentager historien sig som så ofte før. Lokomotiv Ordrup udligner kort efter ved et mål af Bjørnen. Han stiller sig op på bagbenene og header et indlæg ind helt nede ved fjerneste stolpe. Tv-billederne viser dog, at Dyrnæss skulle have haft den. Men på et underlag af sne og sorte kugler i klumper, kan selv den mest ufarlige bold trille i mål.

Bedst som alle troede, at kampen skulle ende uafgjort, ville Rasser det anderledes. Han modtager bolden lige uden for modstanderens felt, og vælger herefter at tordne bolden i mål med et resolut langhug.

Således kom sæsonens første sejr i hus, og der kan blive tilføjet 3 point til stillingen. Jeg takker de fremmødte for nomineringen (Dyrnæss, D, Jeppe, Mügge, Strass, Bøhlers, Thomse, Rasser, Niko), og ikke mindst sidelinjen for at komme og heppe.

Nå ja! Så var der jo den med Strass der vælger at lave kampens detalje, hvor han snyder 2 mand med en retningsbestemt tæmning, som hverken modstander eller medspillere havde set komme. Trods en masse ’NEJ NEJ NEJ’er’ fra sidelinjen da bolden er på vej mod Strass, formår han at ende 2 Lokomotiv-spilleres karriere lige der, midt på Bane 42. 

 

Søren Truelsen

__________________________________________________________________________________________

 

Los Gigantos vs. DKMV

29 april 2016, kl. 18.30 - Kløvermarken - Los Gigantos - DKMV

Fredag den 29. maj stod Los Gigantos over for et ukendt hold i DKMV. Med til kamp var Frode, Niller, D, Jeppe, Sponne, Mücke, Søren, Strass, Lamme Rasser og Rasser. 

Inden kampen blev der talt om at udnytte bredden af Kløvermarkens kunstgræsbaner samt at stå dybt og vente på modstaden. Jeg kan afsløre, at den ene ting kom til at give sig selv, mens den anden ting slet ikke blev udnyttet.

Giganterne havde til dagens kamp valgt, Morten ”Messi” ”Jimmy” Nielsen skulle starte på målet. Der er spillet lige omkring 1 minutter før, der kommer et meget ufarligt skud langt udefra fra DKMV, som Niller flot redder. Derefter bliver der råbt fra en DKMV spiller ”Der skal sparkes udefra i dag drenge!”. Kampn bølger frem og tilbage. DKMV har bolden det meste af tiden og har mange spark, der sejler forbi. Giganterne har nogle fine kontra angreb, hvor der lige mangler det sidste hver gang. 

Efter en 20 minutters tid trækker Rasser et frispark lidt uden for DKMVs felt. Rasser sparker med en fin inderside i målmandens side, som må se sig placeret, 1-0 til giganterne. 

Lige inden pausen har DKMV et godt hovedstød, Morten Jimmy Nielsen formår med en flot tv redning at vippe bolden væk. Dermed går giganterne til pausen foran 1-0. 

I halvlegen blev der skiftet keeper og Morten Jimmy Nielsen blev til Morten Messi Nielsen i stedet og Søren Rantala Truelsen kom ind mellem stængerne. 

Fra 2. halvlegs start lagde DMKV et massivt pres på giganterne, hvilket resulterede i store chancer til DKMV, men også til giganterne. Frode tager bolden ned med en smuk kattepote, drejer på en tallerken og sender bolden mod mål, målmanden for DKMV leverer dog en pragtredning.

Ikke lang tid efter slår DKMV kontra og med en lang bold i fødderne på deres bedste spiller står den 1-1. Derfra er det et stormløb mod giganternes mål, som forsvarer sig det bedste de har lært. DKMV har i den periode chancer til at score op til 3 mål i hvert fald. De får dog kun scoret et enkelte til 2-1. Grundet solidt forsvarsspil fra hele holdet og godt målmandsspil fra Rantala.

Med 3 minutter igen slår Søren en lang bold efter Frode. Frode hopper op i hovedstødsduellen, men ”taber” den til de 2 forsvarsspillere. Den ene forsvarsspiller får forlænget bolden til Sponne, der er løbet i dybden. Sponne får med et par gode berøringer løftet bolden lidt op i luften og halvflugter den ind i målet til 2-2. Dette bliver også kampens resultat.

Alt i alt en fed kam at spille med god intensitet og god stemning på banen. Skud ud til DKMV for at være med til at bidrage til den gode stemning samt bidrage til en fed kamp at være med i. 

 

Rasser

__________________________________________________________________________________________

 

Los Gigantos - Dendermonde

11 maj 2016, kl. 17.15 - Valby Idrætspark - Los Gigantos -  Dendermonde

 

Onsdag d. 11. maj 2016 mødte 11 kække giganter op på grønsværen i Valby, et sted hvor der, om end det er dejligt, hovedsageligt bor kontanthjælpsmodtagere og folk med anden etnisk herkomst end dansk, hvorfor håbløshed og elendighed i forvejen hersker der. Desværre måtte giganterne erkende, at selvom lykken står den kække bi, så er det udslagsgivende i tilsvarende grad hvilken type bi man er. I dag var Los G bare ikke denne bi, hvorfor der i dén grad blev bidraget til håbløsheden i gode gamle Valby. 

Grundet rygtet om dét der angiveligt skulle være det bedste hold i rækken, var giganterne allerede inden startfløjtet præget af angst, hvilket så sandelig også afspejlede sig i Giganternes spil. Dommerens præstation var, om muligt, væsentlig ringere end Giganternes. På en smuk solskinsdag som denne, havde førnævnte valgt at efterlade sine solbriller derhjemme og besluttede derfor at improvisere med et bind for øjnene, for at undgå varige skader på nethinden. Som kommunalansat anerkender jeg det pragmatiske perspektiv ved nærværende beslutning, men som fodboldspiller for Los Gigantos vil jeg fremadrettet påpege over for dommeren, at han derved ikke kan se en fløjtende fis af hvad der foregår, hvilket tilsyneladende var tilfældet den dag.      

Selvom holdet som helhed ikke udmærkede sig, så var der flere Giganters spil der tangerede det professionelle i adskillige situationer. Særligt Kasper ”tunnelsyn” Strassmann, der med tape på brillerne, brillerede med en klassisk to-punkts-tæmning – en øvelse hvor man modtager bolden og, uden at sænke dens fart, lader den trille op ad kroppen og op til munden og kysser den velkommen, hvorefter man fortsætter sit spil. Bravo!

D bevarede hele kampen et køligt overblik og sørgede for en pragtfuld stemning i forsvaret. Morten har en gang været på en forlænget weekend i Paris, hvilket efter eget udsagn, er årsagen til, at den franske kultur er så dybt begravet i ham. Modstanderne blev således ofte mødt af kindkys og tilsvarende fransk gæstfrihed, der ikke skelner mellem kønnene. Nogen syntes mindre godt om Mortens hengivenhed – en opførsel der ikke bliver tolereret af Morten og derfor takseres med dommedags-tacklinger. Heldigvis for Giganterne stod dommeren ved sin beslutning om at beholde bindet for øjnene under hele kampen.  

     

Undertegnet sørgede med sit debutmål for, at ydmygelsen ikke blev total. Efter at have øvet systemet utallige gange, besluttede Phar sig for at prøve det af i praksis. Med en afslutning direkte på målmanden, trillede bolden, som forventet, ud til Frode, som prikker den videre til UT. Efter at skrige ”KLUDDERMOR” af lungers fulde kraft, prikkes bolden under målmanden og ind over målstregen i et tempo ingen af Giganterne nogensinde har oplevet før. Havde bolden fået lov til at trille videre, ville den sandsynligvis endnu ikke have nået nettet her i skrivende stund. Ikke desto mindre var folk ellevilde. Gudskelov havde en meget professionel bestyrelse medbragt videokameraet og pålagt Frederik Arnt at filme herlighederne. Den såkaldte træner, Rasmus Abrahamsen, havde imidlertid egenhændigt besluttet, at det i dagens anledning ikke var nødvendigt. Det værende til trods for, at den eneste anledning hvor dét at filme er nødvendigt, er under Los Gigantos fodboldkampe. En beslutning der til hans forsvar er helt i tråd med øvrige beslutninger, der er blevet truffet under hans parodi på et lederskab.

Afslutningsvis kan det konkluderes, at Los Gigantos ikke fungerer i et dejligt solskinsvejr, som det blev præsteret den dag. Modstanderens 3. mål bar utvivlsomt præg af konsensus i mandskabet, der var fast besluttet på, at solskinsvejret naturligvis også skulle nydes. Således stoppede alle op samtidigt, vendte hovedet mod solen og missede med øjnene, alt imens en forsvarsspiller valsede ned og prikkede bolden i mål. 

Kampens resultat på 4-1 sendte formanden i en choktilstand, som efter kampen trodsede en fællesbeslutning om øl og i stedet købte en fordærvet Nestea Light. En beslutning der bør få giganterne til at overveje, om det er den slags ledere de ønsker skal bestride en toppost i en stolt forening som Los gigantos.

 

Niclas

__________________________________________________________________________________________

 

Los Gigantos – AlkenRy United

17 maj 2016, kl. 19.30 - Valby Idrætspark - Los Gigantos -AlkenRy United

 

En 10. plads og udsigt til en drabelig play off-kamp om at undgå nedrykning. Sådan var udsigten for Giganterne, da de tirsdag løb på banen til et vaske ægte brundbrag mod AlkenRy United.

Starten på sæsonen har bestemt ikke været nogle dans på roser, og derfor havde træner Rasmus Abrahamsen til kampen udtaget et særdeles slagkraftigt hold, som alle forventede ville vende nederlag til sejr.

Med til kamp var Rasser, Nielsen, Mücke, Søren, Frode, D, Mark, Strass, Bøhlers og Niclas.

Og det startede egentlig meget godt. AlenRy United stod ekstremt dybt, og Giganterne havde masser af tid og plads til at spille bolden rundt i de velkendte, hurtige kombinationer. Efter 5-10 minutters spil fik Nielsen fyret kanonen af uden for feltet. Publikum og ham selv var begyndt at juble, men det uhyggelige hug, blev desværre reddet af målmandens fingerspids, inden det havnede oppe i krydset. 

Nielsen fik dog taget revanche kort tid efter, hvor han på grund af grotesk opdækning på et hjørnespark fik mulighed for at sparke bolden i et tomt mål fra 30 centimeters afstand. Og selvom Nielsen langt fra er sikkerheden selv i sådanne situationer, lykkedes det at få bolden over stregen, og så var Giganterne foran 1-0.

Efter det, var det som om, at Giganterne gik i koma. Samtlige førstegangsberøringer var helt forfærdelige, overblikket var væk og med bolden på modstandernes fødder konstant, blev Giganterne presset i bund. Kort før pausen blev det 1-1, men på trods af en god snak i pausen, fortsatte det groteske spil i anden halvleg.

Vi havde ikke bolden overhovedet, og hvis vi var i nærheden af den, blev den tonset ud over sidelinjen. Det var helt forfærdeligt at se på. Måske den dårligste kamp nogensinde, og derfor var det også helt fortjent, at AlkenRy United fik lavet to mål mere til resultatet 3-1. Vi havde ikke et eneste skud på mål i anden halvleg.

Nu befinder Los Gigantos sig for alvor i nedrykningssuppen, og derfor er søndagens kamp mod rivalerne fra Kulturklubben X meget afgørende. Alt andet end tre point vil være katastrofe.

 

Nielsen

__________________________________________________________________________________________

 

Los Gigantos vs. Kulturklubben X

22 maj 2016, kl. 12.20 - Valby Idrætspark - Los Gigantos - Kulturklubben X

 

På en pragtfuld lørdag spillede giganterne kamp mod Kulturklubben X. Giganterne har før krydset klinger med Kulturklubben som blev til et smertelige nederlag på en del mål, men Strass scorede i den kamp, derfor var han selvfølgelig udtaget til kampen. Den anden kamp vandt giganterne med 1 mål, som mest huskes for at være en klassisk mudderkamp på græsbanerne på Kløvermarken. 

Med til kampen var Frode, D, Søren, Niller, Lamme-Rasser, Arnt, Strass, Mücke, Niko og Rasser. På tilskuer pladserne stod en skadet Dyrnæs og en af vores 2 trofaste fan i Pernille. 

Fra starten så varmen ud til at have et vist tag på giganterne. Inden der var gået 10 minutter var giganterne bagud 3-0. Et godt velspillet mål og 2 dumme bold tab førte til den hurtige føring. Lamme-Rasser på målet var chanceløs på alle 3 mål. 

Det fik dog ikke giganterne til at hænge med hovedet, men efter det 3. mål blev niveauet løftet. Derfra var Kulturklubben Xs angreb ikke meget farligere end en tændstik uden svovl i enden. 

Ved et boldtab fra Kulturklubben får Rasser bolden i fødderne. Rasser beslutter sig for at holde tempo og drive bolden frem i højt tempo. Med en god kropsfinte får han sat en mand og hamre bolden via stolpen ind til 3-1. Som vores gode ven fra Klub Hygge kampen sagde ”Ærgerligt den ikke kommer på youtube Rasmus”. Og det var det, for det var et klasse mål. 

Fra 2. halvlegs start pressede giganterne godt på, og havde flere chancer især omkring dødboldene. Niko slår et godt hjørnespark til bagerste stolpe, hvor Frode scorer til 3-2. Efter vi har indført ny taktik på hjørnespark har vi scoret 2 må i 2 kampe. Hvilket er imponere i forhold til, at taktikken blev udtænkt på et brunt værtshus på Christianshavn af D og Rasser og bestemt ikke er kompliceret. Det gjorde giganterne have alt initiativ i resten af kampen.

Til allersidst får giganterne et par muligheder, hvor både Rasser og Niko har nogle chancer der snildt kunne være gået ind. 

Desværre er der ikke altid retfærdighed i fodbold, så kampen slutter 3-2 til Kulturklubben X, selvom et uafgjort havde været mere retfærdigt.

Alt i alt nogle rigtige lorte minutter de første 10 minutter og derfra spillede giganterne noget af det bedste vi har gjort hele sæsonen. Nu gælder det battles of the giants på onsdag, hvor vikingerne fra Valhalla venter.

 

Rasser

__________________________________________________________________________________________

 

Clash of the Titans

25 maj 2016 - kl.17.15 - Valby Idrætspark - Los Gigantos – Valhalla F.C.

 

Dagen var endelig oprindet hvor Giganterne skulle stå over for én af sæsonens hårdeste modstandere: De frygtede vikinger fra Valhalla! De sagnomspundne Aser fra Norden har skabt megen frygt og skræk hos de dødelige trælle i resten af puljen, hvorfor det krævede skandinavisk mandsmod, at få sæsonens første sejr. Sådan en kulisse var som skabt til Los Gigantos, der er kendt for at præstere i de helt store slag. De 10 modige krigere som skulle ud på Midgårds slette og kæmpe for menneskelighedens eksistens var: Søren, Nielsen, D, Frode, Rasser, Phar, Lamme-Rasser, Strass, Bøhlers og Hørup. 

Det skulle dog hurtigt vise sig, at de 10 krigere var gået i et kæmpe bagholdsangreb. På listig vis formåede Aserne at bringe sig foran 0-2 efter bare 10 minutters spil (!) En horribel start for Giganterne, der endnu en gang måtte se sig overrumplet fra start, og igen var det en kamp op ad Valby Bakke.

Trods den elendige start fik Giganterne vist, at 10 modige krigere godt kan trodse Guder. 2 flotte mål bliver sat ind, efter 2 flotte opspil, og pludselig var kampen piv åben igen. Det hele gik så hurtigt, at ingen nåede at se hvem der scorede de 2 mål, så dem må Mugge lige genopfriske for os alle sammen til næste kamp.

Gejsten var høj i pausen, men den blev hurtigt skudt ned igen i 2. halvleg. Valhalla kommer i overtal, da  trækker et gult kort på Rasmus Kofoed (ja, det var ham fra Geranium). De udnytter det konsekvent ved at score til 2-3, hvor især Niclas Hørup ikke ser helt godt ud, da han vælger at sparke en ripost ind i eget mål. Et selvmål der sjældent er set på kunstgræsbane 42. Kort efter får Valhalla’s centrale midtbanespiller en bold i dybden, hvorefter han sparker den mellem benene på en fremadstormende Søren.

Herefter opstår der chancer til begge hold, og Los G. kunne sagtens have puttet 2 mere i kassen. Omvendt har Valhalla også 2 store chancer, som Søren dog piller i en sådan grad, at Dyrnæss må følge sig truet på sin position.

En kamp der havde fortjent et bedre resultat for Giganterne, men igen trækker de det korteste strå. Spillet og gejsten er der dog, og 2 flotte comebacks i træk viser, at de stadig tror på det. Forhåbentlig kommer det til bedre udtryk i de næste kampe.

Kampens spiller takker af for denne gang

Søren


__________________________________________________________________________________________

 

Distortion - After Party!

3 juni 2016 - kl.17.15 - Valby Idrætspark - 7UP - Los Gigantos

 

Fy for den lede! Distortion havde gjort sit indtog i de Københavnske gader nok en gang, og traditionen tro, stillede Los Gigantos med et stærkt hold – både onsdag og torsdag. Mens én enkelt spiller agerede som en rigtig sportsmand, og valgte at bruge Distortion-dagene til at indtage en Raw Food-Palæo-Helsekost-salat fra Green Kitchen i Frederiksberg Have med fruen, var der andre Giganterne som tog på bajer-togt gennem Nørre –og Vesterbros festlige avenuer. Med dette udgangspunkt var det derfor en meget øm 10-mandstrup som travede op på kunstbane  40 i Valby fredag eftermiddag, hvor modstanderen hed 7Up. Umiddelbart en læskedrik som man havde mere lyst til at drikke iskold, end at spille fodbold mod på denne solskinsberigede sommerdag.

De 10 uheldige mænd som var blevet hevet op af sofaen og væk fra deres pose Sourcream & Onion, var Søren, Shorty, Hørup, D, Frode, Rasser, Nielsen, Jeppe, Lamme Rasser og Lamme Razzer. På papiret en stærk trup, men dog en trup ramt af gevaldige tømmermænd.

Dette til trods, valgte Giganterne alligevel at spille noget nær det smukkeste fodbold de har præsteret i indeværende sæson. Kombinationerne flød, afleveringer var præcise, dybdeløbene brød modstanderens kæder, afslutningerne var skarpe og der var fart i støvlerne. En surrealistisk oplevelse, oven på en hård bajer-uge.

Jeppe afslutter et flot opspil i venstre side, hvor bolden ender med at blive spillet hårdt ind over langs jorden, og bliver lagt smukt i kassen med en kølig inderside. Der blev også scoret 3 andre mål fra Los G., men de var ikke nær så flotte som Jeppes, og derfor står de lidt uklart i erindringen. Det var som sagt et par hårde bajer-dage!

Det lykkedes heller ikke denne gang for forsvaret, at anskaffe sig et clean sheet. Selvom Los G. vandt power-play perioden, hvor de var 2 mand i undertal, efter at Lamme Razzer og Jeppe begge havde fået et gult kort, koksede det nede bagi i de døende minutter. 2 dumme mål bliver givet til 7Up, hvilket dommeren også var enig i. Åbenbart syntes han at de var så dumme, at han har indrapporteret et 04-resultat til Los Gigantos. Godt gået drenge!

Tak for denne gang!

Søren

__________________________________________________________________________________________

 

Fold eller all in

16 juni 2016 - kl. 18.25 - Valby Idrætspark - Los Gigantos vs. Spielmachers

 

Sommeren havde så småt meldt sin ankomst, hvilket oftest indikerer at tøsebørnene er i løbetid, hvorfor giganterne indledte kampen i offensiv, udfordrende og fræk sambastil. Med til kamp var 10 flotte, veltrænede og blege giganter. Endnu engang var vi så heldige, at DAI’s skarpeste og mest fejlfrie dommer skulle dømme kampen.

På kassen havde vi truppens bogstaveligtalt tungeste skyts Freddie, som gennem de 60 minutter gjorde, hvad han kunne for at holde giganterne inde kampen. Giganterne startede kampen med en offensiv ”Fold eller all in” taktik, hvilket skabte mange chancer, desværre ville bolden bare ikke ind. Når man går offensivt til værks, åbner man op for kontra og bliver sårbar overfor modstanderens omstillingsspil. Der gik ikke længe før Spielmachers indledte en kontra, hvor giganternes ene angriber måtte agere forsvarsspiller, dette resulterede i straffe til Spielmachers, som Freddie var tæt på, at snuppe. Men desværre var giganterne nu bagud 0-1. Der skulle heller ikke gå længe før Spielmachers listede sig igennem giganternes offensive forsvar og puttede bolden trygt ind i nettet. Den offensive taktik resultere i mange chancer, men giganterne havde ikke heldet med sig på den sidste 1/3 foran målet. Derudover stod Spielmachers målmand en rigtigt god første halvleg.

I halvlegen bliver der snakket taktik og giganterne vælger at gå tilbage til et gammel taktisk defensivt vidunder ” Vi presser først fra midten, med mindre ALLE er klar”. Dette skulle vise sig at virke mod det ellers velspillede Spielmachers. Lidt inde i anden halvleg er ALLE giganter klar på at vi rykker presset over midten, en forsvarsspiller fra Spielmachers holder i bolden lidt for længe og ser ikke, at Rasser har lavet liste pikken på ham. Rasser får lydløst og elegant prikket bolde videre til Phar som nu står nøgen foran hjælpeløs Spielmacher målmand, 1-2. Desværre får Spielmachers rejst sig efter giganternes mavepuster og scorer til 1-3. I denne situation ville de fleste hold miste pusten, håbet og motivationen for at kæmpe sig tilbage, men INTET og jeg mener INTET kan kurer giganterne når de står sammen. Vi giver ikke op før fløjten har lydt. Der opstår derfor igen en situation, hvor ALLE giganter er klar til at presse. Igen laver Rasser listepikken på en forsvarsspiller og får prikket bolden hen til Phar, som igen står nøgen foran Spielmachers målmand. Denne gang har målmanden givet op på foran, eftersom chancerne for at han skulle redde bolden var så godt som ikke eksisterende. Kampen ender 2-3, men på trods af at være bagud hele kampen, kæmpede giganterne til den sidste fløjte havde lydt.

Godt kæmpet boys!

 

Phar

__________________________________________________________________________________________

 

Los Gigantos vs. Fionias engle

19 juni 2016 - kl.11.10 - Valby Idrætspark -  Fionias engle - Los Gigantos

 

Forårssæsonens sidste kamp for Giganterne skulle stå mod Fionias Engle, som inden opgøret lå placeret midt i rækken. Giganterne var derfor smalt undertippede, men med holdet bestående af Søren, Frode, Jeppe, Mücke, Rasser, Lamme Rasser, Niclas, Sponne og Arnt, øjnede de muligheder for et godt resultat.

Kampen startede med, at Giganterne var under et hårdt pres fra Fionias Dynamit offensiv hvilket betød, at liden skulle sættes til de hurtige omstillinger og skarpheden foran mål. Dette blev fuldført til perfektion efter ca 10 minutters spil, da Jeppe tager turen nede fra forsvarskæden og med fuld speed får lavet en glidende tackling på Arnts perfekte aflevering, lige inden målmanden når ud for at tage bolden. Dette resulterer i, at bolden glider under målmanden og i kassen til 1-0. Fantastisk omstilling af Giganterne. Blot få minutter efter, opstår der endnu en kontramulighed til Giganterne. Rasser fører bolden frem på midten af banen og tiltrækker sig to Fionia forsvarsspillere, hvilket giver plads til Jeppe og Niclas som er løbet med på hver deres side. Rasser slipper bolden perfekt til Jeppe, som dejlig uselvisk lægger bolden hårdt ind i feltet til en helt blank Niclas, som er sikkerheden selv, og får banket bolden i nettet til 2-0. 

Nu begyndte spillerne fra Los G for alvor at tro på en overraskelse, men i sidste sekund af 1. halvleg går det alligevel galt. Tøvende forsvarsspil resulterer i, at Fionias kantspiller pludselig står helt fri foran mål, og banker bolden ind til 2-1 uden nogen som helst chance for en ellers yderst velstående Søren i Los G kassen.

I pausen får Giganterne snakket om, at der skal passes meget på Fionias 1-2-afleveringer, som de havde meget held med i 1. halvleg. Det lykkedes Giganterne i store dele af 2. halvleg af efterleve dette, men det skulle alligevel blive 2-2 midtvejs i halvlegen. Fionias kantspiller laver for første gang i kampen i højt indlæg ind i feltet. Her kommer en af hans medspillere flyvende, og header flot bolden i kassen. 

Til sidst i kampen lykkes det desværre også Fionias Engle at komme på 3-2, efter tøvende og langsomt tænkende forsvarsspil. Efter en fræk 1-2-aflevering med hælen, står en Fioniaangriber helt fri foran mål og kan sætte bolden i nettet. Det skal siges, at Giganterne på daværende tidspunkt var utrolig trætte, da Mücke valgte at gå ud med en skade i slutningen af 1. halvleg, og Sponne ikke kunne spille mere grundet sygdom. Der var derfor ingen udskiftere tilbage, da Niko havde valgt at slås med en væg natten før, og derfor ikke var omklædt til kampen. 

Det kunne være blevet 3-3, men Arnt valgt at brænde en 100% chance til sidst i kampen - måske pga. trætheden som nævnt i ovenstående passage. Samtidig kunne det hurtigt være blevet både 4-, 5- og 6-2 til Fionias, hvis det ikke var pga. træværket og en meget velspillede Søren, som reddede flere friløbere.

Spilmæssigt en godkendt kamp, bare et hamrende ærgerligt resultat. Nu går Giganterne på sommerferie, og trænerteamet har varslet store forandringer, hvilket alle spillere og folk omkring klubben ser frem til med længsel.

Jeppe

__________________________________________________________________________________________

 

Los Gigantos vs. Klub Hygge

19 august 2016 - kl. 18.25 - Valby Idrætspark 

Efterårssæsonen skulle skydes i gang mod Klub Hygge. Med til kamp var Mücke, Strass, Niller, Jeppe, Arnt, Niko, Rasser og 3 gange Lamme-Rasser.

Fra kampens start satte Klub Hygge sig på spillet og pressede giganterne langt tilbage på banen. Efter en 10 minutters spil modtager Klub Hygge angriberen bolden med ryggen til målet efter et par skudfinter frem og tilbage, banker han bolden af sted uden chance for Lamme Rasser i målet. Dette får giganterne til at komme længere frem på banen, og med et højt pres kommer flere chancer. Klub Hygges målmand afleverer til Rasser, der trækker den over til venstre benet og drejer den ind i hjørnet, 1-1.

Inden pausen scorer Klub Hygge til yderligere 2-1.

Efter pausen presser giganterne højere op og kommer frem til flere gode chancer. Fx Arnts gode indlæg ind i fødderne på Niko som desværre skyder forbi. Lamme Rasser kommer flot frem på 2 hjørnespark, hvor det med lidt held var blevet til 1 mål på en af dem.

Efter godt et kvarters spil i 2. halvleg spiller giganterne sig godt igennem Klub Hygges forsvar. Arnt modtager bolden 10 meter fra mål med ryggen til. Arnt får vendt rundt, imellem tiden er både Nielsen og Jeppe gået med frem for at skabe et overtal. Arnt tænker jeg skyder, hvilket plejer at være en fremragende ide, men Arnt vælger lige at test, hvor solid kunstgræsbanen er, og sparker i jorden så bolden triller ind til keeperen. Det betyder at Klub Hygges angriber, der nu står alene på de sidste 2/3 dele af banen modtager bolden og har en friløber, 3-1 i stedet for 2-2. 

Til sidst falder organisationen sammen og Klub Hygge får scoret et sidste mål til 4-1.

Alt i alt en okay start på den nye sæson på trods af resultatet. Nu venter Celtics onsdag den 24. kl. 17:15 i Valby. Den skal vi vinde.

 

Rasser

__________________________________________________________________________________________

 

Kamptid på grønsværen – denne gang mod Fionias Engle.

1 september 2016 - kl. 19.35 - Valby Idrætspark - Los gigantos vs. Fionias Engle

 

Efter lidt bøvl med en forsvunden fløjte, var kampen klar til start. Englene spiller uden udskiftere, mens Los G har en fremragende bænk af Niko, Mugge og Niller.

Los Gigantos er klar fra start og bringer sig tidligt frem til en perlerække af fornuftige muligheder. Desværre går der ikke længe før Englenes hvide Usain Bolt modtager bolden, og med raketfart løber bag vores ellers hurtige bagkæde, og passerer en chanceløs Dyrnæs.

Dette tog ikke noget fra holdets gejst, der kort efter slår igen med et finurligt mål af Niko, på forarbejde af Thomse, opstået på et dårligt udspark af en presset Fionia-keeper. Målet giver endnu mere blod på tanden, og kort tid efter, kan Thomse og Jeppe kombinere sig igennem en tætpakket Finoia-mur, hvor Højlyng til sidst står klar til at mase bolden i mål.

Ved halvleg ser tingene lovende ud. Spillet fungerer, og vi kan glæde os over en fortjent føring. Føringen holder dog kun kort ind i 2. Halvleg, for lige som vi havde glemt Englenes hurtigløber, dukker han igen op, og laver numre med forsvaret. 2-2. 

Giganterne presser på, og kommer fortsat frem til et hav af chancer. Desværre vil bolden bare ikke ind, og Giganternes høje pres åbner muligheder bag til. Det høje pres koster 2 mål til 4-2, som også bliver kampens resultat.

Alt i alt, en velspillet kamp, og et resultat der kunne have gået til begge sider.

Niko

__________________________________________________________________________________________

 

Los Gigantos - Ordrup

5 september 2016 - kl. 18.25 - Valby Idrætspark - Los Gigantos vs. Lokomotiv Ordrup

 

Der var en gang, hvor Los Gigantos rimelig konsistent slog modstandere, der var dårligere end os. Og ofte kunne vi med god organisation, team work og de ekstra kilometer i benene, også hive komplet ufortjente sejre hjem mod langt bedre hold. Those days are long gone.

I dagens anledning var vi stillet med et på papiret stærkt hold: Rasser, Phar, Nielsen, Søren, Arnt, Dyrnæs, Mücke, Bølle, Strasmann og "Lamme Rasser". Men som så mange gange før, viste det sig at være lidt af en papirtiger.

 

Vi har inden kampstart fået ind ordentlig opsang af Rasser. Vi er startet alt for mange kampe alt for sløvt, og i dag skal vi være klar fra start til slut. Folk havde tydeligt taget beskeden til sig, da der gik ca. 8 sekunder længere end sædvanligt, før organisationen faldt sammen første gang, og en Ordrup spiller får fri leg mod Dyrnæs. Det koster en rigtig skidt start. Vi vælger taktikken med at forsætte den elendige defensiv, for ikke at lade den første brøler set alt for stor ud. Igen og igen formår Ordrup at få helt frie kontrachancer, og det er kun svineheld der gør, at vi kun kommer bagud med 1-0.

Vi sidder egentligt tungt på spillet, men får ikke spillet og frem til de helt store chancer. Lige indtil Arnt ligger en rigtig god bold til "Lamme Rasser", der trækker et straffe. Nogle vil mene, at et straffespark er en relativt stor chance i fodbold, men I Los Gigantos vælger vi igen og igen, at sætte Thomse til at sparke. Devisen er vel, at han statistisk set bør ramme målet på et tidspunkt... men det blev heller ikke i dag.

Herefter styrer vi spillet rigtig fint og skaber en række større og mindre chancer. Der virker som om, at der er tjek på kampen, og at vi nok skal komme tilbage. Men så får de igen en "kontrachance". Eller en svær bold bliver spillet op mod en Ordrup-angriber med Bølle i ryggen. Bølle overbeviser sig selv om, at bolden nok ikke vil bevæge sig i overensstemmelse med basal geometri, tyngdeloven og almindelig sund fornuft. Så han vælger at løbe op og forsøge at stoppe afleveringen, og formår kun at gå en 5-10 meter galt af bolden. Det giver en friløber, som selvfølgelig koster mål. Bølle argumenterede efter kampen for, at det ikke var hans fejl... Bølle har jo en lang og gloværdig karriere i vanvittigt dårlige undskyldninger. Når den næste finanskrise kommer rullende, vil han sikkert også forsøge at bilde folk ind, at han ikke havde en finger med i spillet.

Med 10 minutter igen, får Rasser en god bold på kanten, og kun en mand til at dække både ham og Arnt op. Arnt er helt fri i feltet, men Rasser vælger ego-løsningen (suprise!), og sparker istedet bolden i kassen. Det giver rigtig meget run på i de sidste minutter, men efter en bold bliver prikket panisk rundt af et par omgange, lander den for fødderne af Phar. Han er denne gang noget tættere på mål end straffesparkspletten, og hans afslutning får denne gang en mere værdig skæbne.

Så YES! Så lykkedes det igen at skrabe en uafgjort sammen mod et hold, der er dårligere end os, og hvor vi sidder på alt spillet. Så længe vi dækker så pivringe op, er det nok alt vi kan håbe på.            

 

Strass

__________________________________________________________________________________________

 

Los Gigantos vs. DKMV

11 september 2016 - kl.10.00 - Valby Idrætspark

 

Klokken er 09:30 søndag morgen. Græsset er grønt og solen skinner fra en skyfri himmel. Los Gigantos skal spille klokken 10:00. 

4 giganter er mødt op. Tøjet er der ikke, da Mücke render forvirret rundt og prøver at preje personbiler. Han har ikke helt fanget Uber-konceptet endnu. 

Kampens spiller er i øvrigt vågnet klokken 09:10. Mødetiden var vel at mærke klokken 09:00.

 

Klokken 09:50 er 8 giganter på plads. Stemningen er præget af røde øjne og whiskey-ånde. Kun tre giganter har ikke slået til Søren aftenen før, og det præger den fysiske forfatning på holdet. Bøhlers er i øvrigt stadigvæk ikke dukket op.

Rasser slår taktikken an: ”Vi parkerer bussen, drenge”

Kampen var en ensidig forestilling, så dette kampreferat vil primært fokusere på én episode i 2. halvleg, som vil gå over i Los Gigantos’ historie:

Giganterne får kluntet sig til et hjørnespark. Situationen er kritisk. Meget kritisk. Bølle er ankommet, men har to gange måtte ringe til Ulrik på sin tur fra omklædningsrummet til bane 41. 

Kampens spiller træder i karakter. Kalder Strass til sig: ”Du går ned i forsvaret”

Strass: ”Nej”

Kampes spiller: ”Jeg går op og scorer nu”

Strass: ”Ok, jeg går ned i forsvaret, og afgiver i øvrigt vores ekstreme krav om topskattelettelser til de 60.000 rigeste danskere”

Bolden bliver slået ind i feltet. Der er kamp om den, men en modstander kommer først på bolden, og får den sparket ud af feltet. 

Og så sker det: Som et lyn fra en klar himmel dukker kampens spiller op. Med snilde og hurtighed smider han sin markering og løber til bolden. Alt går i stå. Tilskuerne oplever situationen i slowmotion da kampens spiller med sit iskolde overblik ser en åbning nede ved højre opstander.

Han sætter en kontrolleret inderside på og ser bolden skyde afsted langs græstæppet. Forsvarerne kaster sig i desperation efter bolden og den chanceløse keeper forsøger et udfald. Men der er intet at gøre – Bolden går sikkert ind i nettet og sender Los Gigantos og de mange tilskuere i ekstase. 

Det er kampen spillers 2. mål på 9 år. Det næste kommer formentlig engang i 2025. Glæd jer!

I øvrigt tabte giganterne 8-2, selvom forsvaret spillede en fejlfri kamp. Der kom 1600 kroner i bødekassen, så julefrokosten er reddet. 

D

__________________________________________________________________________________________

 

Top mod bund og en filur is

24 september 2016 - kl. 12.40 - Valby Idrætspark - Los Gigantos vs. Dendermonde

 

Giganterne skulle op imod ligaens nummer 1 men det tog giganterne I stiv pik da selvtilliden var I top efter giganternes seneste (skrivebords)sejr.

Giganterne havde valgt at stille med et bund solidt hold til kampen, bestående af: Dyrnæs, Søren, D, Rasser, Mücke, Arnt, Thomse, Bølle, Niclas og Undertegnet.

Kampen blev fløjet igang og giganterne fik godt fat i deres fremragende pasningsspil. Det var svært, at se hvem det var der lå I toppen eller bunden af ligaen.

Giganterne var dog uheldige med at komme bagud. Der blev sendt en høj bold op i giganternes felt, hvor Dyrnæs og deres angriber kom i duel, hvor Dyrnæs blev skubbet ud af balance, således at bolden røg ned foran giganternes mål og de kunne nemt prikke bolden i mål.

Modstandernes mål betød dog ingenting for Giganterne, der blev ved med at presse på og komme frem til mange store chancer. Lige pludselig gav det også pote, da Thomse smukt får spillet Rasser I dybden, som sikkert kan sende bolden I mål.

Resten af kampen bød på en masse hårde fysiske kampe, som bl.a. betød, at giganternes solide klippe i forsvaret, D, måtte en tur på sidelinjen og behandles af holdets nye behandler “Pernille”. Pernille valgte en anerkendt sportslig behandling af D arm ved hjælp af en filur is.

D blev senere sendt en tur på skadestuen,hvor det viste sig, at han havde brækket armen. Et stort tab for Giganternes forsvar i de kommende kampe.

Kampen sluttede 1-1 og Giganterne fik vist, at de ikke hører til bunden af ligaen. 

God bedring til D.

 

Frode

__________________________________________________________________________________________

 

Iskold sejr

2 Oktober 2016 - kl.10.00 - Valby Idrætspark - AlkenRy United vs. Los Gigantos 

Med en mødetid kl. 9.00 i bidende kulde og regnvejr traskede Los Gigantos mod omklædningsrummene i gode gamle Valby. Med sig havde folk bragt skøjter og bjørneskindshuer. De vilkår der skulle spilles under var på ingen måde hverdagskost for giganterne. Vi foretrækker sol, palmer og kællinger, men det måtte vi kigge langt efter denne søndag. For at gøre ondt være, var dagens helt endnu ikke ankommet, hvorfor stemningen efter sigende var en smule dæmpet. Tiden var ubønhørlig og gik nærmest i dobbelt tempo, som havde den indgået en pagt med Alkenry UNTD, der bevidst forsøgte at starte kampen uden Niclas Hørup. Klokken slog 9.10. 9.20. 9.25. Men stadig ingen Niclas. Ét minut før bøden for forsinkelse blev udløst, trådte en veloplagt gigant ind i omklædningsrummet, med begge langemænd strakt mod en savlende bødekassemester, der havde taget glæderne på forskud og stod og gned sig i sine små fedtede hænder, og et glædesbrøl fyldte lokalet. 

Herefter gik en samlet flok giganter i højt humør mod banen klar til at uddele øretæver.  D  var i dagens anledning med som kameramand og supporter. Begge dele gjorde han med bravour, men hans fravær på banen var mærkbart. Det var ikke et fravalg, men såre simpel tvang. Morten havde pådraget sig en brækket arm, da han, efter Løkkes rabat på grundskyld, skulle have flået så hårdt og længe i sit vedhæng, at armen til sidst sagde stop. 

Kampen blev fløjtet i gang og giganterne var tændte. Alkenry fik ikke et ben til jorden. Forsvaret var knivskarpt og nådesløst og sørgede for at dirigere resten af holdet til sejr. I det hele taget, fungerede Los Gigantos som en velsmurt maskine, med flot forsvar, farlige kontra, nydeligt samarbejde og sambabold af en anden verden. Særligt Kasper Strassman udmærkede sig her, med en kropsfinte på modstanderens banehalvdel, hvor han lader bolden ligge, løber ned til egen banehalvdel og igen tilbage til bolden og dribler videre. Alle på modstanderholdet var, forståeligt nok, rundtossede og bad efterfølgende om dokumentation for, at Kasper ikke var en lånespiller, vi havde nappet fra ligaen. Jeppe Højlyng forsøgte at gøre ham kunsten efter, men efter en hel weekend med Vild med Dans-marathon, ville dansetrinene ikke slippe hans underbevidsthed. Det der skulle have været en ”Kasper Strassman” blev i stedet en kombination mellem jitterbug og jumpstyle. Havde Britt Bendixen været tilstede ved dagens danseopvisning, havde det øjeblik udløst adgang til Vild med Dans finalen. 

Uagtet førnævnte festlige indslag fastholdte giganterne gejsten. De så rødt. Nogen mere end andre – Bølle havde i dagens anledning fået installeret et betændelseskateter til sit blodskudte øje, da det væltede ud med pus derfra og alle andre kropsåbninger. På trods af dette leverede han et par giftige taklinger og begynder således at danne sårskorpe på sit lår for 31. gang. 

I kampens 11. time strøg en lynhurtig Nikolaj Jørgensen op mod modstanderens mål, driblede en forsvarsspiller og sendte den videre til Niclas, der havde læst spillet og placeret sig strategisk korrekt. Trods Nikolajs insisterende ”spil tilbage, spil tilbage” var det allerede for sent. Lang tid inden pasningen fandt sted, havde Niclas Trukket benet om bag nakken og stemplede sig selv i hovedbunden, hvorefter han gav slip og sparkede igennem så det brød lydmuren. Bolden strøg en millimeter forbi målmandens hage og gav ham den glatbarbering han trængte til, samtidig med at der blev scoret et pragtfuldt mål. 

Således endte kampen 1-0 til giganterne, der nu er inde i en pointstime. Utroligt som der op til et valg, pludseligt bliver taget ansvar. Hvilken forening havde det ikke været, hvis bestyrelsen tog deres embede en smule seriøst hele året rundt.

 

Niclas 

__________________________________________________________________________________________

 

Benbrækkeraften på Kløvermarken

  1. oktober 2016 - kl.19.35 - Kløvermarken – Valhalla FC vs. Los Gigantos

 

”Valhal, Valhalla, Valholl, ('De faldnes hal'), det sted, hvor de faldne krigere, einherjerne, kommer.” (Den Store Danske, Gyldendal) 

Det var en mørk og stormfuld oktoberaften på Kløvermarken, hvor vikingerne fra Valhalla FC tog imod et veloplagt Los Gigantos-mandskab, som var klar til at give sin højre arm for at få tre point med hjem til Valby. Det skulle dog senere vise sig, at nogen tog dette lidt for bogstaveligt…

Til kampen havde trænertemaet udtaget et hold bestående af Dyrnæss, Rasser, Søren, Jens Bøhlers, Strassmann, Phar, Frode og på bænken sad Niclas og Mücke. Alt i alt et stærkt og driftsikkert mandskab.

Kampen startede stille og roligt med sikre aktioner fra giganterne, der følte sig godt tilpas på den grotesk dimensionerede bane, der næsten var bredere end den var lang. Efter godt 5 minutter modtager Rasser en aflevering fra Søren midt på banen. Rasser driver bolden fremad i dét, der kan blive en god kontramulighed, men det mener Valhalla-spillerne tydeligvis også, så tre af deres spiller vælger at slagte Rasser fra hver sin side. Resultatet af nedslagtningen = brækket arm, operation, 29 sting og 6 måneders pause.

På trods af at dommeren ikke giver et eneste gult kort i situationen, er han dog så gavmild at tildele et frispark til giganterne. Det tager Thomse sig af, og med et kanonhug (der dog bliver rettet af) sætter han bolden i kassen til stor jubel for de hævngerrige giganter.

Da det stod klart, at Rasser ikke kunne fortætte, blev det hurtigt tydeligt, at resten af kampen skulle forsvares hjem. Kort efter 1-0 målet har Valhalla en stor chance i giganternes højre forsvarsside, hvor bolden havner hos en fri Rasmus Kofoed, men til giganternes store held, er han bedre til at snitte løg end til at afslutte, og bolden havner i sidenettet.

Resten af kampen bliver ét stort bombardement mod giganternes mål, men en kombination af uskarphed fra Valhallas side, mandfolkefight af giganterne og et par gode redninger fra undertegnedes side, gør det umuligt for Valhalla at få puttet bolden ind over stregen. Indtil 2 minutter før slutfløjtet. Efter en massiv omgang klumpspil får en Valhalla-spiller heldigt prikket bolden ind i mål til stor ærgrelse for et bravt kæmpende Los Gigantos-hold. Kort efter fløjter dommeren kampen af, og giganterne må nøjes med ét point i den hårde kamp om overlevelse i rækken.

Alt i alt en ekstremt flot kamp af et decimeret Los Gigantos-hold, der kun havde én udskifter i 55 minutter, og som havde fortjent at sende modstanderne tilbage til Valhalla med 0 point.

Dyrnæss


Gigantos © 2007 - All Rights Reserved